Anslut en iOS-enhet till Intune

Denna instruktion beskriver hur en ansluter sin iOS-enhet till Microsoft Intune via appen ”Företagsportalen” eller ”Company Portal”. Observera att vissa steg kan se annorlunda ut beroende på vilken version eller enhet en använder sig av.

OBS! Om telefonen redan är konfigurerad med mail från Umeå universitet bör detta konto plockas bort för att säkerställa att inte dubbla inställningar ligger kvar i telefonen. Detta görs via Inställningar -> Lösenord och konton -> Markera det konto som ska raderas -> Radera.

1. Starta Appstore och sök efter Företagsportal
  2. När starata appen när den är nedladdad och klicka på Logga in
  3. Logga in med ditt UmU-ID följt av @ad.umu.se (abcd1234@ad.umu.se) samt ditt vanliga lösenord.
  4. Klicka på Börja, på nästa bild visas den information som kan eller ej kan visas eller ändras på din enhet. Klicka på Fortsätt och sedan Fortsätt.

5. På detta steg laddas det hem en konfigurationsprofil som kräver godkännande, klicka på Tillåt.
  6. Gå sedan tillbaka till hemskärmen och öppna upp Inställningar och klicka på Profil hämtad.
  7. Klicka på Installera, sedan på Installera och sedan på Lita på (Godkän med telefonens pinkod när den efterfrågas).
  8. När installationen är klar, växla tillbaka till appen Företagsportalen och klicka på Fortsätt nu.
  9. Klicka på Fortsätt, under kategori väljer ni ert organisationsnummer och klicka på Fortsätt.
  10. Ett par dialogrutor kommer visa sig som beskriver att Umeå universitet kommer att antingen ladda hem ett par appar till telefonen eller om apparna redan finns kommer Umeå universitets inställningar att tillämpas på dessa. Klicka på Installera på dessa dialogrutor. Klicka till sist på Klar.