Bilder visas inte i Canvas

Efter en uppdatering av webbläsaren Safari, får nu en del användare svårt att se uppladdade bilder i Canvas. Anledningen är att Apple har skärpt säkerhetsinställningar för spårning mellan webbplatser. Canvas lagrar bilder under en annan domän, vilket gör att webbläsaren uppfattar det som om att en annan aktör spårar aktivitet i Canvas.

Canvas arbetar på en lösning på problemet. Under tiden finns det två tillfälliga lösningar, varav den ena inte löser problemet helt:

Den rekommenderade lösningen

För användare som har tillgång till en annan webbläsare som till exempel Chrome, Firefox eller Edge, så uppvisar dessa webbläsare inte detta problem. Att använda en av dessa alternativa webbläsare är den rekommenderade lösningen.

Alternativ lösning, visar inte alla bilder

För användare som bara har tillgång till Safari och inte har möjlighet att följa lösningen ovan, kan du tillfälligt inaktiverar alternativet ”Förhindra spårning över webbplatser” i Safaris inställningar. Det återställer Canvas möjlighet att visa bilder.

Användare bör bara inaktivera detta alternativ tillfälligt vid användning av Canvas och sedan aktivera inställningen igen före besök på andra webbplatser. Mer information om den här inställningen finns här:

Förhindra spårning mellan webbplatser i Safari på datorn:

https://support.apple.com/guide/safari/prevent-cross-site-tracking-sfri40732/mac