Ställa in eduroam för Mac (Umu wifi)

Kategorier:
  • Anställd
  • Student
  • Svenska

I guiden nedan visas hur du använder Ciscos program för att ansluta dig till eduroam på campus.
Notera att du måste sitta på Umeå universitets campus och ha tillgång till Umu wifi för att kunna genomföra guiden.

Den förenklade installationen av eduroam går inte att utföra i NUS lokaler. Installation via det manuella sättet går bra att göra på NUS.

1. Gå in menyn Wi-Fi och välj Umu wifi

2. Starta webbläsare och surfa på umu.se. Man styrs om till Get eduroam.
3. Skriv in Umu-id (umu-id@ad.umu.se) med lösenord och klicka på Sign On.

4. Klicka på Start för att gå vidare.

5. Skriv in namn på enheten typ ”MacBook”. Klicka på Continue.

6. En fil laddas ner, SPW.tar, i mappen Hämtade filer.

7. Dubbelklicka på SRW.tar så packas den upp och till ”cisco_network_setup_assistant.dmg”.

8. Dubbelklicka på cisco_network_setup_assistant.dmg och du ser programmet Cisco Network Setup Assistant.

9. DubbelklickaCisco Network Setup Assistant så startar installationsprogrammet.

10. Under installationen måste du godkänna ändringar.

11. När alla certifikaten är installerade klickar du på Exit.

12. Wi-Fi har nu automatiskt gått över till eduroam.

13. Gå in i Inställningar – Nätverk – Wi-Fi – Avancerat.
Ta bort Umu wlan och Umu wifi om de finns där annars kan datorn kopplas upp med dem innan eduroam har kopplats upp.

I Inställningar finns en ny figur, Profiler, inlagt.