Ladda upp videofil i Cambro

Här följer en guide om hur du gör för att ladda upp en videofil i Cambro. Om du vill spela in en videopresentation med hjälp av UmU Play går du i stället till den här guiden.

Steg 1

Utgångspunkten är att du loggat in i Cambro och att du klickat på fliken Hem och sedan valt UmU Play-Min media i navigationsmenyn till vänster.

Steg 2

Klicka på knappen Lägg till ny och välj sedan Media uppladdning

Godkänn villkoren och klicka sedan på den blå knappen där det står, Choose a file to upload

Steg 3

Välj den film du vill ladda upp från din dator. Klicka på Öppna. Under tiden videon laddas upp till Cambro kan du fyll i information om videon (Titel, beskrivning o.s.v.).  Låt videon vara privat tills vidare. I en annan guide visar vi hur du publicerar din video i en kurs (Du kan alltså välja att publicera videon direkt till en kurs mediabibliotek i det här steget – men vi gör inte det i den här guiden). När videon laddas upp kan du gå till ditt videobibliotek. Du hittar nu din video längst upp i listan över dina videofiler. Har du inga videofiler sedan tidigare har du nu laddat upp din första video i Cambro. Om du har fler videofiler som du vill ladda upp börjar du bara om från början och följer guiden.