Lägg till bakgrundsbild i Teams

Nu finns officiell bakgrunder för Umeå universitet till dina möten i Zoom. Det finns både bilder som är tagna på campus i Umeå och bakgrunder med Umeå universitets logotyp på.

Om du använder Teams som applikation i din dator och har tjänsten Klienthantering finns bilderna redan inlagda i Teams. De allra flesta har Klienthantering.

Om du inte har Klienthantering måste du lägga in bilderna manuellt.

Lägg till bakgrundsbild om du har Klienthantering

1. När du är i ett möte i Teams, klicka på de tre prickarna Fler åtgärder och välj sedan Visa bakgrundseffekter.
  2. Där finns flera bilder som du kan välja mellan. Om du scrollar ner hittar du bilderna som är tagna vid campus.
  3. Välj bild och klicka på Använd.

Lägg till bakgrundsbild om du saknar Klienthantering

1. Gå in på universitetets bildbank Mediabanken. Där hittar du alla officiella bakgrunder.
  2. Klicka på den bild du vill ladda ned. Välj den högupplösta versionen för bästa resultat.
  3. När du är i ett möte i Teams, klicka på de tre prickarna Fler åtgärder och välj sedan Visa bakgrundseffekter.
  4. Klicka på Lägg till ny och leta upp bilden du vill lägga till, klicka sedan Öppna.
  5. Markera sedan bilden och klicka på Använd.