Lägg till bakgrundsbild i Zoom

Nu finns officiell bakgrunder för Umeå universitet till dina möten i Zoom. Det finns både bilder som är tagna på campus i Umeå och bakgrunder med Umeå universitets logotyp på.

Lägg till bakgrundsbild

1. Gå in på universitetets bildbank Mediabanken. Där hittar du alla officiella bakgrunder.
  2. Klicka på den bild du vill ladda ned. Välj högupplöst bild.
  3. När du är i ett möte i Zoom, klicka på pilen bredvid ikonen med filmkameran och välj Choose Virtual Background.
    Ikon Filmkamera Zoom
  4. Klicka på det lilla plus-tecknet under förhandsvisningen och ladda där upp bilden som du sparat ner på din dator.
    Ikon plus-tecken välj bild Zoom

Observera att om du får ett felmeddelande när du gör detta (exempelvis att du måste använda greenscreen för att använda bakgrundsbilder) så kan detta bero på att din dator inte har den kapacitet som krävs för detta.

Information om vilka krav som gäller för virtuella bakgrunder i Zoom hittar du på Zooms hemsida.