Skype för företag FAQ

Kan jag ansluta till ett Skype för företag-möte med min Skypeklient?

Nej det går tyvärr inte. Du måste använda dig av Skype för företag eller ett webbplugin. Du kan även ringa in till ett möte med telefon.

Hur når jag växeln?

Skriva bara in ”Växel” i kontaktfältet, även om det visas som ”Offline” är det bara att ringa.
Alternativt kan du ringa 0907865000.

Kan vi vara flera som delar på en anknytning?

Ja, det går med ett gemensamt konto och en särskild ”Common area phone” som ni beställer via supporten för Skype för företag (nås via Servicedesk). Telefonen placeras i det rum där ni sitter, och ni loggar in på den med ett gemensamt konto och PIN-kod. För att detta ska fungera behöver det nätuttag som ni kopplar in telefonen i vara rätt inställt – vilket ni beställer via Servicedesk.

Kan jag lägga till en kontakt från ett annat företag och se status?

Ja i de flesta fall. Det kan finnas undantag beroende på det företagets säkerhetskrav. Läs mer om hur du lägger till externa kontakter.

Går det inte att USB-koppla en fasttelefon mot en Mac?

Nej, detta är inte möjligt i dagsläget.
De drivrutiner som krävs för att detta ska fungera finns inte att tillgå för MacOS .För att göra en USB-koppling så måste detta ske genom en PC med Windows.
Kopplingen behövs bara göras när telefonen ska konfigureras upp för en användare, efteråt sker kopplingen via ethernetkabel.

Varför har jag dubbla kontakter av samma person i min kontaktlista?

Detta beror på att något nummer eller information är samma som en annan kontakt, då krockar kontakterna mellan varandra och det kan uppstå att samma namn upprepas eller att ett namn ersätter ett annat.
För att kringgå detta för nummer så kan man skriva +4690111111 och 090111111 för att få kontakterna att dela på sig ifall det är numret som krockar.

Kan inte lyssna på röstbrevlåda på Mac?

Filformatet för ljudfilerna i röstbrevlådan är .wma (Windows Media Audio) vilket innebär att man behöver en spelare som kan hantera dessa filer.

På en windows-maskin så hanteras dessa filer av Windows Media Player, på mac-sidan måste man lägga in en plugin för att kunna lyssna på filerna.

Om du inte kan lyssna på filen så går det att ringa till röstbrevlådan istället, sök upp kontakten ”Röstbrevlåda” i Lync / Skype för företag. Det går även att ringa 0907866500, standardpinkod är din fyrsiffriga anknytning och kan bytas i röstdialogen när du ringer in.

Jag kan inte lägga till en kontakt från ett annat företag och se status? 

Vi har nåt som kallas Open federation, då kan man federera med andra som även har Open federation (Lync/S4B och OCS).

De flesta företag har det, men det finns undantag (pga säkerhetskrav). Annars godkänner de som inte har det per partner/organisation.

Kolla om de har Open fedration med dem du vill lägga till. Man kan även söka på www.lyncdirectory.com (registrerar sig själva där, är ej komplett).

Man måste lägga till kontakterna innan de visar status. Externa kontakter söks via deras sip-adress (ofta samma som mejladressen, men ej alltid), kolla med dem vilken sip-adress de har.

Hur lägger jag till externa Skype för företag-kontakter