UmU Play i Cambro

UmU Play ger dig som lärare och student möjlighet att skapa och hantera video direkt i Cambro

UmU Play består av två delar. En del som heter UmU Play – Min media och en del som heter UmU Play inne i en kurssajt. Min media är ditt personliga videobibliotek där du kan ladda upp dina videofiler. Dessa videofiler kan du sedan publicera inne i en eller flera kurssajter. Till en kurssajt kan du lägga till ett mediagalleri – verktyget UmU PlayObservera att verktyget UmU Play inte går att aktivera i Projektsajter.

UmU Play – Min media

UmU Play - Min media

UmU Play – Min media hittar du under fliken Hem.

UmU Play-Min media hittar du i Cambros navigationsmeny när du klickat på fliken ”Min arbetsyta”.

Detta är ditt personliga videobibliotek där alla dina filmer lagras. Här kan du ladda upp video du redan har skapat från din dator eller göra nya inspelningar med hjälp av ett program som heter Capture Space. Du kan också hantera inställningar för hur ditt material skall ordnas, delas till andra användare och mycket annat.

 

UmU Play

UmU Play är ett mediagalleri där du kan publicera ett antal videofiler. UmU Play är ett verktyg i Cambro som aktiveras i kurssajten. Du som lärare aktiverar verktyget på vanligt sätt via Sajtinformation och Lägg till/ta bort verktyg. UmU Play tillåter dig att skapa ett kursgalleri med filmer som bara kan ses av de deltagarna i den aktuella kurssajten.

Aktivera verktyget UmU Play för att skapa ett mediagalleri i kursen.

Aktivera verktyget UmU Play för att skapa ett mediagalleri i kursen.

 

Spellistor

Om du har många filmer som du vill gruppera tillsammans utifrån innehåll, kan du skapa spellistor. En spellista är en samling av videofilmer som hör ihop.

En spellista med två videofilmer

En spellista med två videofilmer

Du kan också låta studenter ladda upp videofiler i galleriet. Observera att det är lärare som kan aktivera detta verktyg. Läraren kan välja att moderera vilka videofiler som får publiceras i galleriet.