Vanliga frågor om Bookings

Bookings – Delade bokningssidor

En tjänst är en bokningsbar aktivitet, som du kan anpassa utefter vad du vill att den ska innehålla och beroende på vad du erbjuder. Du kan anpassa tjänstens tider, bokningsbekräftelse och lägga till påminnelser till kunden 

Ja, du kan skapa och hantera flera bokningssidor på ditt konto. På Bookings startsida kan du se alla dina bokningssidor.  

Ja. Du som skapar sidan kan lägga till fler administratörer som kan hantera och göra ändringar på bokningssidan. 

Ja. Du kan skapa flera tjänster, där du kan erbjuda olika typer av tider för kunder.  

Du väljer själv vilka typer av tjänster du vill sätta upp din bokningssida. Du kan tillexempel använda det till handledning, kundmöten, intervjuer, utbildning, support eller studievägledning 

Här kan läsa om hur du skapar en bokningssida: Skapa en bokningssida i Bookings

Ja. Om du vill ta bort en bokningssida lägger du ett ärende till ServiceDesk. I ärendet lägger du till URL till bokningssidan och vem det är som beställer borttagningen av sidan.  

Ja. Om du vill att det ska gå att boka ett rum eller en resurs, tillexempel en kamera, den vara ha en egen kalender. Kontakta ITS för att sätta upp en kalender till resurs eller rum.  

Ja, du som administratör väljer hur många som ska kunna boka den aktuella tjänsten. Standard är att tjänsten bara tar emot en person per tid men det ändrar du enkelt under grundläggande information på tjänsterna.

Bookings med mig – Personlig bokningssida

En mötestyp i Bookings med mig är motsvarigheten till en tjänst i en delad bokningssida. Mötestypen är med andra ord det du vill erbjuda till mottagaren att boka.

När du startar om en personlig bokningssida så väljer du om du vill göra dina bokningsbara mötestyper offentliga eller privata. Din bokningssida kan sättas upp precis som en delad bokningssida och göras tillgänglig för alla, en offentlig mötestyp. Har du en tillfällig mötestyp som du vill göra tillgänglig för några utvalda kan du välja att göra den privat och dela en länk till enbart den typen istället för hela din sida.

Offentlig: Om du väljer att göra mötestypen offentlig kommer den att synas för alla som har länken till din personliga bokningssida.

Privat: Om du väljer att göra mötestypen privat kan enbart de som får en direktlänk till just den mötestypen boka in en tid. Länken för en privat mötestyp är giltig i 90 dagar alternativt för engångsbruk. Det vill säga att när en boknings är gjord försvinner länken och den går inte att använda igen.

Hello