Zoom – inställningar i ett möte

Ljudinställningar

2020-03-04_15-52-19.png

Det första du behöver göra är att kolla dina ljudinställningar.

1. Klicka på pilen till höger om mikrofonsymbolen.
2. Leta upp och klicka på ditt inkopplade USB Headset under val av mikrofon (microphone).
3. Leta upp och klicka på samma USB Headset under val av högtalare (speaker).

Vad gör de olika knapparna?

Observera: som deltagare har du INTE tillgång till alla knappar nedan. Du har alla knappar endast om du är den som startat Zoom-mötet.

zoom-knappar.png

1. Mute – stäng av/på din mikrofon. Stäng gärna av din mikrofon om du inte ska prata under en period.
2. Stop video – stäng av/på webbkamera. Du kan stänga av din webbkamera om en långsam internetuppkoppling gör att bild och/eller ljudet hackar.
3. Invite – om du behöver få tag i länken till rummet, klickar du på Invite och sedan på Copy URL-knappen. Du kan därefter klistra in länken i t.ex. ett meddelande
4. Manage participants – här kan du se deltagare och bestämma ifall de ska få ha ljud på, webbkamera igång osv.
5. Share – dela med dig av vad som helst via din skärm så att de andra deltagarna kan se – t.ex. ett worddokument i Word.
6. Chat – öppnar chattfönstret där alla deltagare kan skriva meddelanden till varandra. Den kan också fungera för löpande mötesanteckning om alla ska kunna se samtidigt.
7. Record – spela in mötet. Filmen som spelas in blir en fil på din dator. Filen kan du i efterhand skicka upp till din yta på umuplayLänkar till en externa sida. för att dela med dig av din film.
8. Breakout Rooms – här kan du skicka ut deltagare i slutna samtalsrum. Du kan besöka de olika rummen och även återkalla alla deltagare.
9. End meeting – avslutar mötet. Om du var den som startade mötet, kan du antingen stänga ner mötet för dig och alla andra (End Meeting for All) eller lämna mötet med de andra deltagarna kvar i rummet (Leave Meeting – observera att du då inte kan medverka i ett annat Zoom-möte samtidigt).

zoom-avsluta.png

 

Du kan själv starta ett möte och bjuda in dina kurskamrater, här kan du läsa mer om det: Zoom – starta eget onlinemöte.