Byta eller återställa lösenord på Umu-id

Följ de tre stegen nedan för att byta ditt lösenord

Steg 1. Gå till administrationsverktyget: Mina inställningar

Steg 2. Klicka på Jag har glömt mitt Umu-ID och/eller lösenord.

Klicka på Jag har glömt mitt Umu-ID och/eller lösenord

Steg 3. Klicka på Via BankID eller Via Freja eID under Återställ lösenord och följ instruktioner på skärmen.

Klicka på Via BankID eller Via Freja eID under Återställ lösenord och följ instruktioner på skärmen.

OBS!
När du väl bytt lösenord för Umu-ID:t så gäller det nya lösenordet på alla ställen du loggar in. Om du använder ditt Umu-ID på flera enheter och med automatisk inloggning behöver du uppdatera lösenordet även där (endast uppdatera med rätt lösen, ej byta lösenord). Om du testat att logga in med fel lösenord flera gånger finns en risk att ditt konto blir låst under 15 minuter, testa därför igen efter 15 minuter.