Jag har inte fått några aktiveringsuppgifter – hur gör jag?

För att få åtkomst till de centrala it-systemen vid Umeå universitet behöver du ett användarkonto som kallas Umu-id. Läs mer om Umu-id.

Två sätt att aktivera ditt användarkonto

Du har fått uppgifter till en tillfällig identitet från Umeå universitet. Den har skickats till din folkbokföringsadress eller på annat sätt. Den kan du använda för att aktivera ditt användarkonto. Det andra sättet att aktivera ditt användarkonto är via din användare på antagning.se. Båda sätten att aktivera ditt konto når du via länken nedan.

Aktivera ditt användarkonto: https://www.servicedesk.its.umu.se/Activation/Guide/

Om du saknar kontouppgifter

Snabbast och enklaste sättet är att använda någon av de föreslagna två sätten att aktivera ditt användarkonto. Om det ändå inte är möjligt finns två val:

  1. Använd kontaktformuläret så skickar vi ett brev med ny tillfällig identitet till din folkbokföringsadress, eller den e-postadress som är registrerad på antagning.se.  Kontaktformulär för tillfällig identitet: https://www.servicedesk.its.umu.se/ForgotAccountDetails/
  2. Besök oss på ITS. Vi håller till i entréplan i MIT-huset, längst in i huset. Du behöver visa giltig fotolegitimation så kan du få aktivieringsuppgifterna direkt.