Gästkonto Netlogon

https://www.servicedesk.its.umu.se/

Som anställd kan du skapa tillfälliga gästkonton till det trådlösa nätverket, Netlogon.

  1. Efter inloggning väljer du Verktyg och Gästkonto i menyn uppe till vänster. Om du inte ser dessa menyalternativ beror det på att du inte är anställd vid Umeå universitet, utan kanske är anknuten eller student.
  2. Börja med att välja om du vill skapa enstaka eller multipla gästkonton. Beroende på vilket val du gjort förändras gränssnittet utifrån detta.
  3. Välj därefter om du vill att de gästkonton du skapar skall skapas i en Excel-fil, välj skicka inte, alternativt skicka via e-post eller skicka via SMS.
  4. Ange start- och slutdatum för de gästkonton du skapar. Gästkonton kan vara giltiga i max 30 dagar.
  5. Under kontaktuppgifter anger du antingen användarens e-postadress eller SMS-nummer beroende på vilket val du gjort tidigare.
  6. Ange i vilket syfte du skapar gästkonton, t ex för en konferens.
  7. Tryck på knappen Lägg till så läggs uppgifterna till i en lista längst ned på skärmen. Lägg till ytterligare gästkonton eller ta bort de gästkonton du lagt till i listan.
  8. När du är klar, tryck på Skapa.

De gästkonton du skapat är färdiga att användas. Om du valt e-post eller SMS kommer gästkontot att skickas ut till dessa, förutsatt att uppgifterna är korrekta. Du kan även ladda ned en Excel-fil som innehåller samtliga gästkonton, t ex för utskrift. Excel-filen kan inte återskapas, så glöm inte att ladda ned den.