Ta bort grupper i Microsoft 365

Ta bort grupper i verktyget

Du kan ta bort grupper i respektive verktyg där gruppen finns, såsom Planner, Sharepoint och Teams. Observera att om du tar bort en grupp så tar du bort allt som hör till gruppen. Till exempel, om du tar bort en grupp i Planner så tar du bort SharePoint-webbplats och eventuellt Team som hör till gruppen. 

Ta bort grupp i Planner

  1. Gå till Hubben – Planner (office.com), där listas alla Planner som du har behörighet till.
  2. För att ta bort, gå in under de tre prickarna och välj Planinställningar.
  3. Längst ner i dialogfönstret för Planinställningar hittar du länken för att ta bort gruppen. 

Skärmdump som visar planinställningar i Planner

Ta bort grupp i Sharepoint

  1. Det är inte helt enkelt att hitta alla sina SharePoint-webbplatser, du behöver söka efter dem och det gör du med följande länk med inkluderad sökfråga: SharePoint
  2. Välj den webbplats som du vill administrera. Om du är ägare så kommer du under kugghjulet få upp webbplatsinformation. Längst ner i det fönstret så finns alternativet Ta bort.

Skärmdump site information Sharepoint

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta bort grupp i Teams

  1. Gå till din teamsklient och välj Team i menyn till vänster.
  2. I listningen av team så kan du på önskat team klicka på de tre prickarna och om du är ägare har du alternativet Ta bort team längst ner i menyn. 

Skärmdump som visar ta bort team i Teams

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Administrera grupper via Outlook (Office 365)

Du som flyttat din e-post till Office 365 kan enkelt administrera de grupper du tillhör eller äger genom Outlook.

  1. Öppna Outlook och gå till din e-postlåda.
  2. Välj Grupper i menyn till vänster.
  3. Där listas de grupper som du har behörighet till och som är konfigurerade så att de ska synas i Outlook.
  4. Välj grupp och öppna därefter Gruppinställningar i den övre menyn. I den meny som presenteras kan du administrera din grupp. 

Skärmdump som visar Gruppinställningar i Outlook

Kopiera en Planner (Tasks by Planner and To do)

Du har gjort en Planner (Tasks by Planner and To do) som du vill återanvända. I denna manual beskriver vi hur du kopierar en befintlig Planner exempelvis till ett annat team, kanal eller om du vill ha en likadan planner i samma kanal.

Kopiera en Planner

  1. Gå till din Planner i Teams och klicka på jordgloben för att öppna din Planner i webbgränssnittet.
    Öppna planner i Teams
  2. När du har öppnat din Planner i webbgränssnittet, klicka på de tre prickarna.
    Planner i webbgränssnittet
  3. I menyn som dyker upp, välj alternativet Kopiera planen.
    Kopiera Planner i Teams
  4. I menyn som öppnas kan du vilka delar av din planner som du vill kopiera och till vilket Team du vill kopiera din Planner. Klicka sedan på Kopiera planen för att skapa din Planner.
    Inställningar kopiera planner

Lägg till din nya planner till en kanal

För att din nya Planner ska synas i ditt team så behöver du lägga till den i en kanal.

  1. Gå till kanalen där du vill lägga till din Planner. Klicka sedan på plustecknet bredvid dina flikar.
    Lägg till planner i kanal Teams
  2. Välj Tasks by Planner and To do.
  3. I menyn som dyker upp väljer du från den nedre listan – redan existerande planer. Här finns din nya Planner listad. Klicka Spara när du har valt din planner.
    Välj befintlig planner
  4. Klart! Nu finns din Planner som en ny flik.