Rapport i Siteimprove

Alla som är innehållsansvariga får en rapport för de sidor hen ansvarar för. Är den innehållsansvarige inte webbredaktör får även redaktören en rapport för att kunna korrigera eventuella felaktigheter på webbsidorna.

Så här gör du för att se rapporten

  1. Öppna mejlet och klicka på länken Ladda ner så får du en rapport som innehåller eventuella fel på sidor som du/ni ansvarar för.
  2. För att se eventuella trasiga länkar eller stavfel klickar du på sidans namn i rapporten som återfinns under rubriken Titel. Du ska inte klicka på ikonen som är en kvadrat med en pil.
  3. Blir du uppmanad att logga in i Siteimprove har du klickat på fel länk. Ingen inloggning krävs för dig som fått denna rapport från systemet.

(Kommunikationsenheten vid Umeå universitet står som avsändare, det är ofarligt att klicka på Ladda ner)

Fokusera på att åtgärda dessa saker

  1. Högst prioriterat är att åtgärda trasiga länkar och stavfel.
  2. Om tid finns ser du över potentiella stavfel.

Anmäl begrepp, namn och liknande som rapporteras som stavfel, men som inte är stavfel. Orden godkänns och kommer därmed inte rapporteras som stavfel framöver.

Lägg in orden för umu.se i Potentiella stavfel på www.umu.se (exceldokument)

Lägg in orden för Aurora i Potentiella stavfel på Aurora (exceldokument)

Dokumenten kollas 1-2 gånger per vecka.

Rapporten signalerar fel som inte syns på sidan

Om rapporten visar att det finns en trasig länk eller stavfel på en sida, men du får ingen indikation på var på sidan, kan felet ligga i ett block eller i en dragspelsmeny.

Du kan som första steg testa att byta webbläsare för att se indikationerna.

Om det inte fungerar kan du behöva stänga av JavaScript via rapportens vy.

När du väljer detta alternativ och klickar på en trasig länk eller stavfel under rubriken Förekomster på denna sidan, kommer du att se var felet finns genom en markering på sidan.