Ladda ner Matlab

Matlab för studenter

  • Gå in på sidan: https://se.mathworks.com/mwaccount/register
    Skapa en användare och ange din student-e-postadress som är: abcd1234@student.umu.se  där ”abcd1234” ska vara ditt UmU-id.
  • OBS: Notera att du måste ange din student-epost som slutar med ”student.umu.se”. Din e-postadress är alltså inte ”abcd1234@umu.se” och inte ”abcd1234@ad.se”. Du har antagligen sett dessa användarnamn när du loggar in i olika system på Universitetet men de är inte e-postadresser och det går inte att skicka e-post till dessa.
  • Du kommer få ett bekräftelsemejl från Mathworks som skickas till din student-e-post. Det är vanligt att bekräftelsemejlet hamnar i skräpkorgen.
  • Om du inte har vidarebefordrat mejl från din student-epost kan du läsa dem här: http://o365.umu.se/ 
  • I övrigt går processen till på samma sätt som när du skapar en användare på vilken annan hemsida som helst. När du är färdig kan du ladda ner och installera Matlab på din egen dator. Du kan även använda online-versionen av Matlab.

Lägga till information om programspecifik antagnings- eller urvalsprocess

Om det finns en speciell antagnings- eller urvalsprocess för programmet kan du förtydliga den. Observera att detta INTE ska användas av alla program, utan gäller enbart program som till exempel Arkitektprogrammet, Läkarprogrammet eller Kandidatprogrammet i fri konst.

Skriv en rubrik som passar, lägg in en kort text och länka för mer information till en undersida. Tänk på att informationen måste stämma med innehållet under rubrikerna Urval och Behörighet i tillfälleskortet för programmet.

Rubrik

  • Detta fält har så kallad på sidan-redigering och kan redigeras direkt i fältet på sidan, eller under sidans egenskaper (knappen Alla egenskaper uppe till höger).
  • Formateringen är satt att texten visas i versaler, även om den skrivs in med gemener. Det går inte att ändra formatering i detta fält.

Brödtext

Detta fält har så kallad på sidan-redigering och kan redigeras direkt i fältet på sidan, eller under sidans egenskaper (knappen Alla egenskaper uppe till höger).

  • Lägg in kortfattad text och länka vid behov till en kompletterande sida.

Regelverkssida

Umeå universitets samlade regelverk ligger som en subwebb med egen navigering i webbpubliceringsverktyget med adressen umu.se/regelverk.

  1. Gå till www.umu.se, och Logga in i övre högra hörnet. Välj Redigera.
  2. I sidstrukturträdet går du till Umeå universitet/Subwebbar/Regelverk/Regelverk
  3. Ställ dig på sidan för det område som du ska skapa en sida under (t.ex. Arkiv och diarium)
  4. Klicka längst ut på raden och välj Ny sida
  5. Fyll i sidans namn i fältet Namn
  6. Välj sidtypen Regelsida
  7. Fyll i sidans innehåll (fliken Innehåll)
  8. Gå till fliken Taggar. Fyll i sidansvarig webbredaktör och informationsägare.
  9. Publicera
  10. Ställ dig på områdessidan (t.ex. Arkiv och diarium)
  11. Gå till fältet Brödtext. Skriv in namnet på regelsidan som du nyss skapade, på rätt ställe i brödtextfältet.
  12. Välj formateringen Dragspelsmeny H3
  13.  Tryck Enter så att du får ett nytt stycke.
  14. Dra in regelsidan från sidträdstrukturen och släpp i brödtextfältet.
  15. Förhandsgranska
  16. Publicera sidan.

Engelsk språkversion av regelverkssida

När det finns motsvarande engelskt innehåll behöver webbredaktören skapa en språkversion av den svenska sidan. Det gör att besökaren lätt kan språkväxla med hjälp av länken English site i övre högra hörnet på webbsidorna, och alltid nå aktuellt innehåll.
Manual för att skapa engelsk språkversion

Språkversionerna av sidorna behöver kopplas ihop på detta sätt för att språkväxlingen ska fungera. Undvik att skapa separata språkversioner då det riskerar att uppdateringar av innehållet missas.