Redigera din personliga sida på externa webben umu.se

Din personliga sida på umu.se är en viktig kontaktyta mellan dig som yrkesperson och omvärlden. Informationen på sidan hämtas delvis automatiskt och andra delar fyller du på med själv.

Alla medarbetare kan redigera sin personliga sida

Så här kommer du till redigeringen av sidan

  • Surfa till din personliga sida.
  • Klicka på knappen Logga in i övre högra hörnet. Välj Redigera.
  • Logga in med ditt Umu-id.
  • Klicka på knappen Redigera profil under din profilbild.
  • Publicera dina uppdateringar på knappen Publicera profil längst upp på sidan.

Innehåll som du själv kan redigera

Foto

Om du vill byta din profilbild, är det möjligt att göra själv. Läs mer om hur du gör under Ladda upp ny bild till din personliga sida. Där finns även rekommendationer för hur den bör beskäras och vilka proportioner den bör ha.

Pressbild

Du kan även lägga till en länk till en högupplöst pressbild i mediabanken i fältet Pressbild. Lägg till en länk genom att högerklicka på bilden i mediabanken och välja ”kopiera länkadress”. För detta krävs att bilden finns i mediabanken och är publicerad som extern bild.

Finns pressbilden inte i mediabanken?

Har Inhousebyrån tagit bilden kan de hjälpa till. Tänk också på att redan vid beställning av porträttfotografering från Inhousebyrån ange om du vill använda bilden som pressbild. Behöver du hjälp med att göra en pressbild som är tagen av någon annan än Inhousebyrån åtkomlig kontaktar du Servicedesk.

Kartlänk

Du kan lägga till en kartlänk som pekar ut din besöksadress i vår digitala karta Mazemap (finns för campus Umeå, NUS och Konstnärligt campus).

Det går bara att ha en kartlänk, så har du fler besöksadresser så ersätts alla i så fall av kartlänken.

För att värna din personliga säkerhet rekommenderar Umeå universitet att du inte pekar ut ditt rum via kartlänken, använd hellre våningsplan och korridor.

För att få fram kartlänk söker du fram din byggnad eller klickar på kartan. När du ser positionsflaggan klickar du på länken Dela. Kopiera den korta eller långa adressen och klistra in på din personliga sida.

Kort presentation

Den korta presentationen visas längst uppe på sidan, under ditt namn, samt i personallistor. Försök att ge en kortfattad presentation av vad du jobbar med på Umeå universitet, inklusive din forskning och utbildning.

Lämplig längd för denna text är ca 160 tecken.

Lång presentation

I den långa presentationen kan du mer ingående presentera ditt arbete för omvärlden, både på svenska och engelska. Du redigerar själv dessa presentationstexter i textfält på sidan. Läs mer om hur du redigerar presentationssidan på sidan Uppdatera din presentationstext. Tips och råd om hur du kan tänka när du skriver presentationstext finns i guide för att skriva presentationstext.

Undervisning

Här kan du som anställd via ett textfält redigera en text som beskriver din undervisning, både på svenska och engelska.

Personlig Diva-sökfråga

Här listas dina publikationer från Diva. Om du inte vill ha en standardlistning av dina publikationer kan du lägga in en modifierad Diva-sökfråga direkt på din personliga sida.

Kontaktuppgifter hämtas från Personaladministration

På din personliga sida visas dina kontaktuppgifter och din befattning samt den enhet du är anställd vid eller anknuten till, inklusive besöksadress.

Här visas också din e-postadress (kopplad till umu.se), telefonnummer och mobilnummer. Om du är anknuten och saknar umu-mejl kan istället en annan e-postadress visas.

Kontaktuppgifterna redigeras via verktyget Personaladministration och kan bara hanteras av den katalogansvarige på din institution/enhet.

Innehåll som en webbredaktör kan redigera åt dig

Listning av forskning styrs av taggning av sidor

Här visas med automatik de forskargrupper och forskningsprojekt du deltar i. Detta förutsätter att dessa finns publicerade på webbplatsen som forskningsprojekt och forskargrupper. Den som är webbredaktör på din institution eller enhet kan hjälpa dig om du vill göra ändringar i det som visas.

Omnämnanden styrs av taggning av sidor

Här visas en samlad listning av nyheter och reportage/porträtt där du är taggad. Visas som lista med publiceringsdatum och sidrubrik som sorteras fallande på publiceringsdatum. Den som är webbredaktör på din institution eller enhet kan hjälpa dig om du vill göra ändringar i det som visas.

Puffar till mer läsning

Det finns möjlighet att lägga till puffar till mer läsning om dig längst ner på den personliga sidan – till exempel utvalda reportage, nyheter eller en film. Den som är webbredaktör på din institution eller enhet kan hjälpa dig om du vill göra ändringar i det som visas.

Instruktion för webbredaktörer